Despre noi

Localizat In Prahova, este unul dintre cei mai importanti actori din sectorul forestier romanesc, acoperind o gama larga de activitati, de la exploatarea lemnului, pana la valorificarea superioara a produselor din lemn sub forma de elemente de decor interior. Grupul de firme se sprijina In principal pe activitatea firmelor Prunus Forest (exploatarea si transportul lemnului, producerea de usi si ferestre din lemn stratificat) , Robinia Forest (producerea de cherestea) si Prunus Forest Trading (exportul de produse din lemn), completata de o serie de firme mai mici ce activeaza In sectorul formarii profesionale si al consultantei de specialitate pentru sectorul forestier.

Istoria grupului a Inceput In urma cu 18 ani, cand cei trei frati Tudose (Ion, Silviu si Dragos) au decis sa se lanseze Intr-o afacere privata, fiecare aducand In firma experienta proprie din diverse domenii de activitate. Compozitia a fost una de succes, iar parcursul firmei s-a dovedit a fi unul ascendent de la un an la altul.

In prezent, grupul cuprinde circa 160 de angajati, marea majoritate cu calificari speciale pentru activitatile pe care le desfasoara. Valoarea umana este cel mai important element care contribuie la succesul grupului, de aceea este practicata o politica activa de permanenta recrutare a unui personal cu calificare superioara, precum si de formare profesionala la locul de munca, sau de actualizare a cunostintelor angajatilor prin programe de pregatire individuala sau de grup. In ultimii 4 ani, s-au realizat investitii insemnate in tehnologie si know-how-ul asociat acesteia, de peste 3 milioane de euro. Au fost achizitionate utilaje moderne pentru exploatarea si transportul lemnului, precum si o linie moderna pentru producerea de cherestea si echipamentele aditionale de uscare si aburire a acesteia.

Patronatul si conducerea Prunus Grup urmeaza preceptul Presedintelui Consiliului de Administratie, Ion Tudose: "Pentru a avea succes intr-o afacere, trebuie sa fii primul si cel care face ceva diferit fata de concurenta".

Prunus Grup a fost primul grup din Romania care a achizitionat utilaje de exploatare moderne si ecologice (forwardere din Finlanda si funiculare din Elvetia, toate noi), si-a pregatit operatorii in tarile de origine ale utilajelor si a trecut la o salarizare europeana a angajatilor, dand posibilitatea unor castiguri direct proportionale cu volumul de munca realizat. Acestia au fost doar primii pasi pe care Prunus Grup i-a facut pe drumul catre un brand "Prunus" care sa fie recunoscut atat la nivel national, cat si international.

Urmariti-ne evolutia si veniti alaturi de noi pentru a fi mai aproape de Implinirea profesionala si de succesul In afaceri!

Misiunea noastra

Sa construim un brand in sectorul exploatarii si prelucrarii lemnului, care sa ne reprezinte cu succes la nivel international.

Viziunea noastra

In urmatorii 10 ani sa fim o companie lider in exploatarile si prelucrarea lemnului din sud estul Europei.

Echipa noastra

Echipa noastra trece printr-un permanent proces de primenire, de transfer al experientei intre generatii. Cu o medie de varsta de 39 de ani pentru personalul angajat in exploatarea si transportul lemnului si una de 37 de ani pentru personalul implicat in procesarea primara si valorificarea superioara a lemnului, beneficiem de avantajul de a lucra cu oameni motivati de dorinta de succes.

Suntem preocupati in permanenta de gradul de calificare al personalului, de aceea desfasuram programe de pregatire in strainatate sau in tara, folosind instructori certificati la nivel european.